Over ons & ons erf

Over ons & ons erf

Wees welkom

Wij zijn Diny en Robin, uw gastvrouw en gastheer.

Hier in Twente is gastvrijheid een belangrijk goed. Iedereen is welkom bij elkaar en wordt gerespecteerd. De koffie staat ‘spreekwoordelijk’ altijd voor u klaar. Wij koesteren dit.

Vandaar dat we graag op zijn Twents zeggen “Wie neugt oe”. Met andere woorden; u bent van harte welkom voor een vakantie op ons recreatie erf de Zwemkolk te Markelo.

Wij streven naar gemoedelijkheid

We zien graag dat u zich bij ons lekker voelt. Niets moet en er kan veel. Voel u vrij om u op ons erf te bewegen en ons aan te schieten om wat te vragen of te overleggen.

Toen onze kinderen…

Toen onze kinderen even naar buiten keken, zagen ze een oude tractor aankomen met wagen. Op die wagen werdt het vers gezaagde hout gepakt, de kinderen bedachten zich geen moment en vroegen of ze mee mochten helpen. ‘Natuurlijk’ zei één van de erfeigenaren. Ze vonden het geweldig, zo spontaan, zo vrij, zo buitenleven!

Pien, uit Zeewolde

De herkomst van onze naam

De eigenaar van het erf rond 1925 was Jan Hartgerink. Achter zijn huis lag een zwemgat, oftewel een waterbron. Zo ontving het erf destijds de bijnaam ZwemJan, wat tegenwoordig de Zwemkolk is. Een verwijzing dus naar de vroegere zwembron.

In de tijd

Door de jaren heen zijn er vier vakantiewoningen bij op het erf gebouwd en is er in de oude schuur een museum opgezet met streekgebonden gebruiksvoorwerpen en archeologische vondsten afkomstig uit de nabij gelegen Friezenberg. Eigen handig opgegraven door onze opa en overgrootvader Hendrik Hartgerink.

Ons verhaal

Wij zijn de familie Hartgerink, Diny & Gerard, Gerben en Robin. Het recreatie erf is al sinds 1925 in onze familie, destijds nog als woonboerderij, later uitgebreid tot kuikenboerderij. Om in de begin jaren 90, omgedoopt te worden tot vakantieboerderij, wat het nog steeds is.

We zijn er erg dankbaar voor dat ons erf al zoveel jaren in onze familie is en we er mogen wonen en genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur om ons heen.